GARIS PANDUAN TEKNIKAL
PELAN STRATEGIK KEBANGSAAN
PENGURUSAN SISA MAKANAN BAGI SEKTOR INDUSTRI , KOMERSIL DAN INSTITUSI (2016-2026)
SOP PANDEMIK COVID-19
KAJIAN
KERTAS KERJA/ PEMBENTANGAN/ TAKLIMAT
STATISTIK
LAIN-LAIN KEMUDAHAN
Garis Panduan Teknikal
Pelan Strategik Kebangsaan
Pelan Pembangunan Pengurusan Sisa Makanan Bagi Sektor Industri, Komersil dan Institusi (2016-2026)
SOP Pandemik COVID-19
SOP Kutipan Sisa Pepejal di Stesen Kuarantin Sewaktu Pandemik COVID-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)
SOP Sanitasi Awam COVID-19
SOP Perkhidmatan Kutipan Sisa Pepejal dan Pengurusan Pembersihan Awam Sewaktu Pandemik COVID-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)
SOP Bagi Pengoperasian Kemudahan Pengurusan Sisa Pepejal Sewaktu Pandemik COVID-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)
SOP Perkhidmatan Kutipan Sisa Pepejal dan Pengurusan Pembersihan Awam Pasca Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)
SOP Bagi Pengoperasian Kemudahan Pengurusan Sisa Pepejal (PSP) Pasca Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)
SOP Bagi Projek Pembinaan Kemudahan Pengurusan Sisa Pepejal (PSP) Pasca Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)
Kajian
Laporan Dapatan Makmal Pengurusan Sisa Pepejal
Slaid Makmal Pengurusan Sisa Pepejal (Lab Open Day)
[Dalam pengemaskinian]
Hasil Kajian Lab Pengurusan Sisa Pepejal
Kajian Penutupan Selamat dan Rehabilitasi Tapak Pelupusan
Kajian Pengurusan Sisa Plastik di Semenanjung Malaysia
Kajian Pengurusan Sisa Tayar di Semenanjung Malaysia
Kajian Mengenai Pengurangan Sisa di Malaysia
Survey on Solid Waste Composition, Characteristics & Existing Practice of Solid Waste Recycling in Malaysia
(Kajian ini adalah dalam bahasa inggeris)
Kertas Kerja/ Pembentangan/ Taklimat
Statistik
Ringkasan Bilangan Tapak Seluruh Malaysia
Bilangan Tapak Pelupusan Yang Beroperasi Mengikut Negeri
Kelantan
Terengganu
Pahang
Kuala Lumpur
Selangor
Negeri Sembilan
Melaka
Johor
Perak
Perlis
Kedah
Pulau Pinang
W.P Labuan
Sabah
Sarawak